Isopropyl Myristate IPM

Jest związkiem kwasu tłuszczowego, używanego w kosmetyce jako spoiwo. Stosowany w takich produktach jak kosmetyki nawilżające, perfumy, dezodoranty, olejki do kąpieli i kremy do golenia.  Poprawia właściwości aplikacyjne kosmetyków, a kosmetykom w formie sztyftu nadaje plastycznej konsystencji, zapobiega kruszeniu. Wygładza, zmiękcza, natłuszcza i chroni skórę oraz włosy.

Isopropyl Myristate IPM

It is a compound of fatty acid, used in cosmetics as a binder. Used in products such as moisturizing cosmetics, perfumes, deodorants, bath oils and shaving creams. It improves the application properties of cosmetics, and gives cosmetics in the form of a stick a plastic consistency, prevents crumbling. It smoothes, softens, oils and protects the skin and hair.